Orecchiette ovenschotel
Orecchiette is een pastasoort uit Zuid-Italië die een stuk minder bekend is dan de andere soorten, maar minstens net zo lekker.
Aan de slag
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook en kook de orecchiette 12 min. Snijd ondertussen de cavelo nero fijn en kook in de laatste 5 min. mee.
Snipper ondertussen de ui en haal het vel van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees 3 min. op middelhoog vuur. Druk het vlees met een houten lepel tot rul gehakt. Voeg de ui toe en bak nog 2 min. mee. Verkruimel de feta en schep samen met het venkelzaad door de ricotta. Giet de pasta en cavelo nero af en laat goed uitlekken.
Schep samen met het worstvlees en de bevroren tuinerwten in de ovenschaal en schep door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het ricottamengsel in dotjes over de bovenkant. Verwarm de grill. Gratineer de pastaschotel afhankelijk van je type grill en de grillstand in ca. 10 min. of totdat de randen van de ricotta bruin kleuren.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Orecchiette ovenschotel
Orecchiette is een pastasoort uit Zuid-Italië die een stuk minder bekend is dan de andere soorten, maar minstens net zo lekker.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook en kook de orecchiette 12 min. Snijd ondertussen de cavelo nero fijn en kook in de laatste 5 min. mee.
Snipper ondertussen de ui en haal het vel van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees 3 min. op middelhoog vuur. Druk het vlees met een houten lepel tot rul gehakt. Voeg de ui toe en bak nog 2 min. mee. Verkruimel de feta en schep samen met het venkelzaad door de ricotta. Giet de pasta en cavelo nero af en laat goed uitlekken.
Schep samen met het worstvlees en de bevroren tuinerwten in de ovenschaal en schep door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het ricottamengsel in dotjes over de bovenkant. Verwarm de grill. Gratineer de pastaschotel afhankelijk van je type grill en de grillstand in ca. 10 min. of totdat de randen van de ricotta bruin kleuren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g orecchiette pasta
200 g gesneden cavolo nero
2 middelgrote uien
200 g Mister Kitchen venkel-tijm worst
150 g Griekse feta
1½ tl venkelzaad
250 g ricotta
200 g diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)