Halloumi-kipburger
bewaar
bewaar

Halloumi-kipburger

Een burger van romige halloumi en kipgehakt: een burger deluxe dus.

20 min. bereiden / 8 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220° C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de halloumi in blokjes vaneen ½ cm en meng met 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en het kipgehakt. Maak burgers van het gehakt. Snijd de rode ui in dikke ringen van 1 cm.

Gril de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Grill de uienringen de laatste 5 min. mee. Keer halverwege.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en doe samen met de munt en de tomato frito in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen.

Snijd de halve komkommer in plakjes en snijd de broodjes open. Verdeel wat van de saus over de bodems en beleg ze met de burger, plakjes komkommer, wat sla en de gegrilde ui. Serveer de rest van de saus erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Halloumi-kipburger

Een burger van romige halloumi en kipgehakt: een burger deluxe dus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig