Spruitjes-preistamppot met gehaktballen
Doe-het-zelf-gehaktballen: heerlijk!
Aan de slag
Meng het gehakt met het ei, de mosterd en de helft van de prei. Draai er met vochtige handen 2 ballen van. Verhit de boter in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
Zet ondertussen de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze in 15 min. gaar. Voeg na 8 min. de spruitjes toe. Voeg de laatste minuut de rest van de prei toe.
Giet de aardappelen, spruitjes en prei af en vang een ½ kopje kookvocht op (per 2 personen). Voeg de cottagecheese en het opgevangen kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot en gehaktballen over de borden.
Spruitjes-preistamppot met gehaktballen
Doe-het-zelf-gehaktballen: heerlijk!
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng het gehakt met het ei, de mosterd en de helft van de prei. Draai er met vochtige handen 2 ballen van. Verhit de boter in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
Zet ondertussen de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze in 15 min. gaar. Voeg na 8 min. de spruitjes toe. Voeg de laatste minuut de rest van de prei toe.
Giet de aardappelen, spruitjes en prei af en vang een ½ kopje kookvocht op (per 2 personen). Voeg de cottagecheese en het opgevangen kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot en gehaktballen over de borden.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gemengd gehakt gekruid
1 middelgroot scharrelei
1½ tl mosterd
200 g fijngesneden prei
20 g ongezouten roomboter
600 g stamppot aardappelen
200 g geschoonde spruitjes
100 g AH Biologisch cottage cheese
Dit heb je nodig
pureestamper