Samosa's met linzencurry
Pasteitjes van bladerdeeg en linzen. Heerlijk met die groenten met garam masala.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bladerdeeg in 8 gelijke vierkantjes. Rol ze iets uit met de deegroller. Schep de linzencurry in het midden van de stukjes bladerdeeg, laat een brede rand rondom vrij. Bestrijk met het bakkwastje de randen van het deeg met een klein beetje water. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe in het midden en knijp goed dicht, zodat er een soort envelopjes ontstaan. Rol de naden een beetje om, zodat ze goed dichtblijven. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los met een vork en bestrijk de deegpakketjes (samosa’s) met het kwastje hiermee. Bak de samosa’s ca. 30 min. in het midden van de oven. Dep ondertussen de kikkererwten uit de zak droog met keukenpapier. Halveer de bloemkoolroosjes en meng ze met de kikkererwten en tomaten. Meng de olie met de garam masala en roer door het groente-kikkererwtenmengsel.
Verdeel over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, zet na 5 min. onder de samosa’s in de oven en bak ca. 25 min. mee. Wissel halverwege de bakplaten om. Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Voeg peper en eventueel zout toe. Serveer de dip bij de samosa’s en geroosterde groenten.
Samosa's met linzencurry
Pasteitjes van bladerdeeg en linzen. Heerlijk met die groenten met garam masala.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bladerdeeg in 8 gelijke vierkantjes. Rol ze iets uit met de deegroller. Schep de linzencurry in het midden van de stukjes bladerdeeg, laat een brede rand rondom vrij. Bestrijk met het bakkwastje de randen van het deeg met een klein beetje water. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe in het midden en knijp goed dicht, zodat er een soort envelopjes ontstaan. Rol de naden een beetje om, zodat ze goed dichtblijven. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los met een vork en bestrijk de deegpakketjes (samosa’s) met het kwastje hiermee. Bak de samosa’s ca. 30 min. in het midden van de oven. Dep ondertussen de kikkererwten uit de zak droog met keukenpapier. Halveer de bloemkoolroosjes en meng ze met de kikkererwten en tomaten. Meng de olie met de garam masala en roer door het groente-kikkererwtenmengsel.
Verdeel over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, zet na 5 min. onder de samosa’s in de oven en bak ca. 25 min. mee. Wissel halverwege de bakplaten om. Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Voeg peper en eventueel zout toe. Serveer de dip bij de samosa’s en geroosterde groenten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g rollen vers bladerdeeg
500 g linzencurry schotel
1 middelgroot ei
225 g kikkererwten in zak
400 g koelverse bloemkoolroosjes
200 g cherrytomaten
3 el (olijf)olie
2 tl garam masala
15 g verse munt
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
Dit heb je nodig
deegroller
bakkwast
bakplaat
bakpapier