Winterse uiensoep met Leffe Bruin
Geeft je uiensoep net dat beetje extra.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui en knoflook 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Schil ondertussen de winterpeen en pastinaak en snijd de groenten in stukjes van 2 cm. Voeg de peen, pastinaak, bloem en spek toe aan de pan en bak 5 min. op laag vuur mee.
Voeg de takjes tijm, bouillon en het bier toe. Breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur garen.
Snijd de selderij grof, verwijder de takjes tijm en roer de selderij door de soep.
Winterse uiensoep met Leffe Bruin
Geeft je uiensoep net dat beetje extra.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui en knoflook 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Schil ondertussen de winterpeen en pastinaak en snijd de groenten in stukjes van 2 cm. Voeg de peen, pastinaak, bloem en spek toe aan de pan en bak 5 min. op laag vuur mee.
Voeg de takjes tijm, bouillon en het bier toe. Breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur garen.
Snijd de selderij grof, verwijder de takjes tijm en roer de selderij door de soep.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg middelgrote ui
2 tenen knoflook
30 g ongezouten roomboter
200 g winterpeen
400 g pastinaak
2 el tarwebloem
200 g biologische spekreepjes
3 takjes verse tijm
1 l vleesbouillon
300 ml Leffe Bruin
½ zakje selderij