Doe-het-zelf garnalen- of kipcocktail
Waarom zelf stressen in de keuken als je gasten aan tafel ook hun eigen cocktail kunnen maken? En het is nog leuk ook!
Aan de slag
Haal de blaadjes los van de krop sla en was en droog ze. Leg in de kommen of bordjes een paar mooie bladeren. Scheur de rest in kleinere stukjes en leg op een platte schaal.
Halveer de snoepkomkommers in de lengte en snijd ze in repen. Snijd de augurkjes in kwarten en halveer de cherrytomaten. Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes.
Leg de komkommer, augurkjes, tomaatjes, mandarijnpartjes, gerookte kip, surimiflakes en garnalen apart van elkaar op de schaal.
Verdeel de mayonaise over 2 bakjes. Roer de kerriepoeder door de ene helft en de sriracha door de andere. Zet bij de ingrediënten op de schaal. Laat iedereen aan tafel naar eigen smaak zijn kip- en/of garnalencocktail samenstellen.
Doe-het-zelf garnalen- of kipcocktail
Waarom zelf stressen in de keuken als je gasten aan tafel ook hun eigen cocktail kunnen maken? En het is nog leuk ook!
voorgerecht
null personen
305 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Haal de blaadjes los van de krop sla en was en droog ze. Leg in de kommen of bordjes een paar mooie bladeren. Scheur de rest in kleinere stukjes en leg op een platte schaal.
Halveer de snoepkomkommers in de lengte en snijd ze in repen. Snijd de augurkjes in kwarten en halveer de cherrytomaten. Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes.
Leg de komkommer, augurkjes, tomaatjes, mandarijnpartjes, gerookte kip, surimiflakes en garnalen apart van elkaar op de schaal.
Verdeel de mayonaise over 2 bakjes. Roer de kerriepoeder door de ene helft en de sriracha door de andere. Zet bij de ingrediënten op de schaal. Laat iedereen aan tafel naar eigen smaak zijn kip- en/of garnalencocktail samenstellen.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kropsla
4 snoepkomkommers
12 cocktailaugurkjes
16 cherrytomaten
312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
160 gerookte (scharrel)kipfilet
100 g surimiflakes
100 g Hollandse garnalen
200 g mayonaise met yoghurt
2 tl kerriepoeder
1 el srirachasaus