Carpaccio XL
bewaar
bewaar

Carpaccio XL

Met een klassieker als carpaccio zit je altijd goed. Zéker als we het hebben over drie verschillende soorten in één gerecht.

15 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen. Doe in een schaal, giet er kokend water over en giet af. Snijd de radijs in plakjes. Schep de ui, radijs, kapperappeltjes en 2 el vocht uit het potje (per 8 personen) van de kapperappeltjes door elkaar.

Schaaf de Parmezaanse kaas in flinters. Meng de sojabonen en het sesamzaad door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep de radijssalade, Parmezaanse kaas, sojabonen, misticanza sla en kiemgroente in aparte schalen of kommen. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Verdeel de verschillende soorten carpaccio over 1 grote schaal of de borden. Laat iedereen zijn of haar eigen voorgerechtje samenstellen.

variatietipGeroosterd sesamzaad is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het ook vervangen door gewoon sesamzaad dat je zelf 3 min. roostert in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
variatietipNeem als basis voor elke carpaccio wat sla en kiemgroente. De tonijncarpaccio is lekker met de sojaboontjes en basilicumolie. De zalmcarpaccio met radijssalade en honingmosterddressing en de Black Angus met Parmezaanse kaas en truffelolie. Maar in principe kun je alles combineren.
serveertipServeer er verschillende dressings in kleine schaaltjes bij, zoals truffelolie, basilicumolie, pesto en honingmosterddressing.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Carpaccio XL

Met een klassieker als carpaccio zit je altijd goed. Zéker als we het hebben over drie verschillende soorten in één gerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig