Franse visstoof met zalm en mosselen
Dat stoven altijd lang moet duren, is een fabel. Deze visstoof staat al in 25 minuten op tafel!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood af. Verwijder ondertussen de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Laat de rest in koud water liggen.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel, bewaar het groen eventueel als garnering. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in parten en snijd deze in de breedte doormidden. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een ruime soeppan met dikke bodem en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de wijn toe, verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de slagroom toe. Snijd de zalm in stukken van 3 cm en doe samen met de mosselen in de pan. Breng aan de kook en laat 7 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.
Snijd ondertussen de selderij fijn en bestrooi de stoof er vlak voor serveren mee, samen met het eventuele groen van de venkel. Serveer met het stokbrood.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Franse visstoof met zalm en mosselen
Dat stoven altijd lang moet duren, is een fabel. Deze visstoof staat al in 25 minuten op tafel!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood af. Verwijder ondertussen de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Laat de rest in koud water liggen.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel, bewaar het groen eventueel als garnering. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in parten en snijd deze in de breedte doormidden. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een ruime soeppan met dikke bodem en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de wijn toe, verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de slagroom toe. Snijd de zalm in stukken van 3 cm en doe samen met de mosselen in de pan. Breng aan de kook en laat 7 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.
Snijd ondertussen de selderij fijn en bestrooi de stoof er vlak voor serveren mee, samen met het eventuele groen van de venkel. Serveer met het stokbrood.
variatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 meergranen boulogne afbakstokbrood
1 kg verse mosselen
2 venkelknollen
2 tenen knoflook
2 el (olijf)olie
150 ml droge witte wijn
½ kippenbouillontablet
125 ml verse slagroom
300 g zalmfilet
250 g diepvries tuinerwten
10 g verse selderij