Gebakken eendenborst met groene-peperjus van Dennis Huwaë
Een snel maaltje is het niet, maar het is al die moeite zéker waard.
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom goudbruin. Giet het bakvet af, maar laat 1 el (per 4 personen) zitten. Bak de eendenhaasjes goudbruin. Pel de sjalot en halveer. Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak mee. Voeg het water toe als alles mooi is aangezet. Breng het geheel aan de kook en laat tegen de kook aan 3 uur trekken. Schenk de inhoud van de pan door een zeef en vang het vocht op. Laat het vocht op hoog vuur tot 1⁄5 inkoken tot een jus. De kippenbout en eendenhaasjes worden verder niet gebruikt. Snijd de gember ongeschild in stukjes, halveer de peper en kneus het citroengras. Neem de pan van het vuur, voeg de gember, groene peper en het citroengras toe en laat 30 min. afgedekt trekken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 °C. Snijd een ruitjespatroon in het vet van de eendenborsten en bestrooi rondom met zout. Laat buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborsten op laag vuur op de vetkant. Het vet smelt en wordt goudbruin en krokant. Keer om en bak het vlees goudbruin. Leg de eendenborsten in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 6 min. in het midden van de oven. Neem de eend uit de oven en laat 10 min. afgedekt rusten. Zeef de jus. Snijd de boter in blokjes en klop met een garde door de jus tot deze licht gebonden is (monteren).
Gebakken eendenborst met groene-peperjus van Dennis Huwaë
Een snel maaltje is het niet, maar het is al die moeite zéker waard.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
270 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom goudbruin. Giet het bakvet af, maar laat 1 el (per 4 personen) zitten. Bak de eendenhaasjes goudbruin. Pel de sjalot en halveer. Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak mee. Voeg het water toe als alles mooi is aangezet. Breng het geheel aan de kook en laat tegen de kook aan 3 uur trekken. Schenk de inhoud van de pan door een zeef en vang het vocht op. Laat het vocht op hoog vuur tot 1⁄5 inkoken tot een jus. De kippenbout en eendenhaasjes worden verder niet gebruikt. Snijd de gember ongeschild in stukjes, halveer de peper en kneus het citroengras. Neem de pan van het vuur, voeg de gember, groene peper en het citroengras toe en laat 30 min. afgedekt trekken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 °C. Snijd een ruitjespatroon in het vet van de eendenborsten en bestrooi rondom met zout. Laat buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborsten op laag vuur op de vetkant. Het vet smelt en wordt goudbruin en krokant. Keer om en bak het vlees goudbruin. Leg de eendenborsten in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 6 min. in het midden van de oven. Neem de eend uit de oven en laat 10 min. afgedekt rusten. Zeef de jus. Snijd de boter in blokjes en klop met een garde door de jus tot deze licht gebonden is (monteren).
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el arachideolie
605 g kippenbouten
240 g eendenhaasjes
100 g sjalotten
1 bol knoflook
2 l water
50 g verse gember
1 verse groene peper
1 stengel koelverse sereh citroengras
4 eendenborsten
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
bakpapier