Speltbol met Brabantse boterhamworst & gekaramelliseerde ui
Lunchafspraak? Pak eens uit met dit broodje boterhamworst 2.0.
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Voeg de suiker en azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen.
Meng ondertussen de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de speltbollen overlangs doormidden en besmeer de onderste helften met de mierikswortelmayonaise. Verdeel achtereenvolgens de veldsla, worst en gekaramelliseerde ui erover. Leg de bovenste helften erop en serveer direct.
Speltbol met Brabantse boterhamworst & gekaramelliseerde ui
Lunchafspraak? Pak eens uit met dit broodje boterhamworst 2.0.
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Voeg de suiker en azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen.
Meng ondertussen de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de speltbollen overlangs doormidden en besmeer de onderste helften met de mierikswortelmayonaise. Verdeel achtereenvolgens de veldsla, worst en gekaramelliseerde ui erover. Leg de bovenste helften erop en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
15 g ongezouten roomboter
30 g bruine basterdsuiker
2 el witte wijnazijn
3 el mayonaise
1 el mierikswortel in pot
4 luxe speltbollen
35 g veldsla
120 g Brabantse boterhamworst of Woenselse berliner