Bramencrumble
Crumble met herfstfruit. Dit is je nieuwe guilty pleasure!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Pers de citroen uit en vet de ovenschaal in. Meng een ½ el citroensap en de suiker voorzichtig door de bramen en schep in de ovenschaal.
Meng de havermout in een kom met de bloem, basterdsuiker en kokos. Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen tot een kruimelig deeg.
Hak de noten grof en meng door het deeg. Verdeel het deeg over de bramen en bak in ca. 30 min. goudbruin.
Bramencrumble
Crumble met herfstfruit. Dit is je nieuwe guilty pleasure!
null personen
410 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Pers de citroen uit en vet de ovenschaal in. Meng een ½ el citroensap en de suiker voorzichtig door de bramen en schep in de ovenschaal.
Meng de havermout in een kom met de bloem, basterdsuiker en kokos. Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen tot een kruimelig deeg.
Hak de noten grof en meng door het deeg. Verdeel het deeg over de bramen en bak in ca. 30 min. goudbruin.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
100 g kristalsuiker
450 g verse bramen
50 g havermout
75 g tarwebloem
100 g lichtbruine basterdsuiker
2 el gemalen kokos
75 g ongezouten roomboter
50 g gezouten macadamianoten
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)