Hele mosterdkip uit de oven
Het wachten wordt echt beloond!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kip droog en verwijder het elastiek. Bestrijk de kip rondom met de mosterd en leg in de ovenschaal.
Leg de roomboter in de schaal en schenk de wijn erbij. Dek de schaal af en bak 1 uur en 15 min. in het midden van de oven.
Verdeel de kip in stukken en besprenkel met de vinaigrette.
Hele mosterdkip uit de oven
Het wachten wordt echt beloond!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
75 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kip droog en verwijder het elastiek. Bestrijk de kip rondom met de mosterd en leg in de ovenschaal.
Leg de roomboter in de schaal en schenk de wijn erbij. Dek de schaal af en bak 1 uur en 15 min. in het midden van de oven.
Verdeel de kip in stukken en besprenkel met de vinaigrette.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg hele scharrelkip
4 el honingmosterd
25 g ongezouten roomboter
100 ml droge witte wijn
2 el vinaigrette honing
Dit heb je nodig
aardewerken ovenschaal met deksel