Ovenschotel met aubergine en witte bonen
Deze ovenschotel ziet eruit alsof je uren in de keuken stond. Werkelijkheid: jij was 15 minuten bezig en de oven deed de rest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm en leg de plakken op 2 met bakpapier beklede bakplaten (of gebruik 1 bakplaat en 1 ovenschaal). Besprenkel de plakken met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken, rasp de Parmezaanse kaas en snijd het basilicum grof.
Neem de aubergines uit de oven. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de aubergine. Verdeel er de helft van de witte bonen in tomatensaus, de helft van de mozzarella, ⅓ van het basilicum en weer ⅓ van de aubergines over. Herhaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de ciabatta.
Ovenschotel met aubergine en witte bonen
Deze ovenschotel ziet eruit alsof je uren in de keuken stond. Werkelijkheid: jij was 15 minuten bezig en de oven deed de rest.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm en leg de plakken op 2 met bakpapier beklede bakplaten (of gebruik 1 bakplaat en 1 ovenschaal). Besprenkel de plakken met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken, rasp de Parmezaanse kaas en snijd het basilicum grof.
Neem de aubergines uit de oven. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de aubergine. Verdeel er de helft van de witte bonen in tomatensaus, de helft van de mozzarella, ⅓ van het basilicum en weer ⅓ van de aubergines over. Herhaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de ciabatta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 aubergines
3 el milde olijfolie
125 g mozzarella
75 g Parmigiano Reggiano
15 g verse basilicum
540 g witte bonen in tomatensaus
1 ciabatta
Dit heb je nodig
bakplaten
bakpapier
rasp
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)