Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus
Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de ananasstukjes.
Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn en meng samen met de rauwkost radijsmix en chilisaus door de komkommer.
Verdeel de rijst, rauwkostsalade en varkenshaas met saus over de borden.
Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus
Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de ananasstukjes.
Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn en meng samen met de rauwkost radijsmix en chilisaus door de komkommer.
Verdeel de rijst, rauwkostsalade en varkenshaas met saus over de borden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g extra geurige basmatirijst
270 g varkenshaas
2 el (arachide)olie
1 el kerriepoeder
400 g verse ananasstukjes
200 ml kokosmelk
1 komkommer
7½ g verse munt
150 g rauwkost radijsmix
2 el zoete chilisaus