Sportsalade met gegrilde kip en yoghurtdressing
Met deze heerlijke salade krijg je voor of na het sporten een flinke dosis groenten binnen.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Snijd de onderkant van de krop romainesla en snijd de slabladeren in stukken van 3 cm. Halveer de tomaten.
Snijd de kip in de lengte doormidden en vouw open. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 6-8 min. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng voor de dressing de yoghurt met de azijn, peterselie, peper en eventueel zout. Halveer de eieren en snijd de kip in reepjes. Verdeel de sla, kipreepjes, tomaten, eieren, kiemgroenten en walnoten over diepe kommen en serveer de dressing erbij.
Sportsalade met gegrilde kip en yoghurtdressing
Met deze heerlijke salade krijg je voor of na het sporten een flinke dosis groenten binnen.
null personen
360 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Snijd de onderkant van de krop romainesla en snijd de slabladeren in stukken van 3 cm. Halveer de tomaten.
Snijd de kip in de lengte doormidden en vouw open. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 6-8 min. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng voor de dressing de yoghurt met de azijn, peterselie, peper en eventueel zout. Halveer de eieren en snijd de kip in reepjes. Verdeel de sla, kipreepjes, tomaten, eieren, kiemgroenten en walnoten over diepe kommen en serveer de dressing erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
75 g ongebrande walnoten
1 krop romainesla
300 g snoepgroente tomaat
300 g kipfilet
1 el (olijf)olie
10 g verse platte peterselie
100 ml milde yoghurt
½ el witte wijnazijn
30 g milde kiemgroente
Dit heb je nodig
grillpan