Aardappelen
Oer-Hollandse pareltjes vormen de basis voor vele lekkere recepten.
25 min. bereiden / 20 min. wachten
4 ingrediënten
Aan de slag
Schil de aardappelen, halveer ze en doe ze in een grote pan met water. Zorg dat de aardappelen net onder water staan. Voeg eventueel zout toe. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
Je kunt deze hoeveelheid aardappelen 2x gebruiken: schep na 15 min. de helft van de aardappelen uit het kokend water en serveer direct of laat afkoelen op een bord om er later gebakken aardappeltjes mee te maken. Voor puree: giet de rest van aardappelen af en doe terug in de hete pan. Voeg de boter en de melk toe en laat nog even staan met de deksel op de pan. Stamp de aardappelen met de melk en boter met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met de kruidenolie, peper en eventueel zout. Deze kun je gebruiken voor een ovenschotel of stamppotje. Snijd de rest van de aardappelen in plakken van ca. 1 cm dik en bewaar in een afsluitbare bak in de koelkast. Deze kan je later opbakken.
Aardappelen
Oer-Hollandse pareltjes vormen de basis voor vele lekkere recepten.
null porties
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen, halveer ze en doe ze in een grote pan met water. Zorg dat de aardappelen net onder water staan. Voeg eventueel zout toe. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
Je kunt deze hoeveelheid aardappelen 2x gebruiken: schep na 15 min. de helft van de aardappelen uit het kokend water en serveer direct of laat afkoelen op een bord om er later gebakken aardappeltjes mee te maken. Voor puree: giet de rest van aardappelen af en doe terug in de hete pan. Voeg de boter en de melk toe en laat nog even staan met de deksel op de pan. Stamp de aardappelen met de melk en boter met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met de kruidenolie, peper en eventueel zout. Deze kun je gebruiken voor een ovenschotel of stamppotje. Snijd de rest van de aardappelen in plakken van ca. 1 cm dik en bewaar in een afsluitbare bak in de koelkast. Deze kan je later opbakken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2½ kg kruimige aardappelen
25 g ongezouten roomboter
200 ml halfvolle melk
3 el Italiaanse kruidenolie
Dit heb je nodig
pureestamper