Mas Huni
Op de Malediven serveren ze deze tonijnsalade als ontbijt, maar met een pitabroodje erbij is het ook een perfect lunchgerecht.
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en doe in een ruime kom. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan de tonijn. Rasp de schil van de limoen boven de kom met de tonijn en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe aan de tonijn. Voeg de kokos toe en meng met een vork de ingrediënten door elkaar totdat je een tonijnsalade met een fijne structuur hebt.
Haal de blaadjes van het kropje sla los en was en droog ze. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd ze open als een envelopje en vul ze met de sla en de tonijnsalade.
Mas Huni
Op de Malediven serveren ze deze tonijnsalade als ontbijt, maar met een pitabroodje erbij is het ook een perfect lunchgerecht.
null personen
355 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en doe in een ruime kom. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan de tonijn. Rasp de schil van de limoen boven de kom met de tonijn en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe aan de tonijn. Voeg de kokos toe en meng met een vork de ingrediënten door elkaar totdat je een tonijnsalade met een fijne structuur hebt.
Haal de blaadjes van het kropje sla los en was en droog ze. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd ze open als een envelopje en vul ze met de sla en de tonijnsalade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
320 g tonijn in zonnebloemolie
1 rode ui
1 rode peper
1 limoen
25 g gemalen kokos
1 krop babyromainesla
4 pitabroodjes
Dit heb je nodig
broodrooster