Rijkgevulde groenteroerbak met krokante reepjes
Bloemkool- en broccoliroosjes zijn heerlijk om te wokken!
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in kwarten. Verhit 2/5 van de olie in een hapjespan of wok en bak de bloemkool- en broccoliroosjes al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. mee.
Voeg als het water kookt de eiermie toe en kook in 5 min. beetgaar. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem de schnitzels uit de pan en snijd ze in reepjes.
Giet de eiermie af, voeg toe aan de groente en verwarm 1 min. Meng de chilisaus met de sesamolie en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de eiermie over diepe borden.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Rijkgevulde groenteroerbak met krokante reepjes
Bloemkool- en broccoliroosjes zijn heerlijk om te wokken!
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in kwarten. Verhit 2/5 van de olie in een hapjespan of wok en bak de bloemkool- en broccoliroosjes al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. mee.
Voeg als het water kookt de eiermie toe en kook in 5 min. beetgaar. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem de schnitzels uit de pan en snijd ze in reepjes.
Giet de eiermie af, voeg toe aan de groente en verwarm 1 min. Meng de chilisaus met de sesamolie en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de eiermie over diepe borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
5 el traditionele olijfolie
400 g spitskool
250 g eiermie
4 gepaneerde schnitzels
60 ml chilisaus
30 ml sesamolie
10 g sesammix