Sandwichcake
Een saaie boterham met kaas? Nee, we maken er gewoon een taart van. Piece of cake!
Aan de slag
Bereid het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik in plaats van een broodblik 2 springvormen. Snijd, eenmaal uit de oven, een dunne laag van de bovenkant van de broden, zodat deze vlak is. Snijd de broden overlangs door de helft.
Snijd de komkommer in plakjes. Meng de rivierkreeftjes met de mayonaise. Gebruik voor de bovenkant en onderkant de onderste lagen brood. Bestrijk alle 4 de lagen brood met ⅓ van de roomkaas.
Beleg de eerste laag met de helft van de gerookte zalm. Beleg de tweede laag met de komkommer, maar houd per taart 5 plakjes apart. Beleg de derde laag met ⅔ van de rivierkreeftjes en de garnalen. Houd 5 garnalen apart. Leg de bovenste laag, met de onderkant naar boven, op de broodlagen. Snijd de sandwichcake bij met een broodmes zodat de zijkant strak rond wordt. Bestrijk de gehele buitenkant van de sandwichcake met de rest van de roomkaas.
Vorm roosjes van de rest van de gerookte zalm. Decoreer de helft van de bovenkant van de taart met de zalm, komkommer, garnalen, de rest van de rivierkreeftjes en de kiemgroente.
Sandwichcake
Instructievideo - 00:31 min.
Sandwichcake
Een saaie boterham met kaas? Nee, we maken er gewoon een taart van. Piece of cake!
null personen
330 kcal
40 min. bereiden
45 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Bereid het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik in plaats van een broodblik 2 springvormen. Snijd, eenmaal uit de oven, een dunne laag van de bovenkant van de broden, zodat deze vlak is. Snijd de broden overlangs door de helft.
Snijd de komkommer in plakjes. Meng de rivierkreeftjes met de mayonaise. Gebruik voor de bovenkant en onderkant de onderste lagen brood. Bestrijk alle 4 de lagen brood met ⅓ van de roomkaas.
Beleg de eerste laag met de helft van de gerookte zalm. Beleg de tweede laag met de komkommer, maar houd per taart 5 plakjes apart. Beleg de derde laag met ⅔ van de rivierkreeftjes en de garnalen. Houd 5 garnalen apart. Leg de bovenste laag, met de onderkant naar boven, op de broodlagen. Snijd de sandwichcake bij met een broodmes zodat de zijkant strak rond wordt. Bestrijk de gehele buitenkant van de sandwichcake met de rest van de roomkaas.
Vorm roosjes van de rest van de gerookte zalm. Decoreer de helft van de bovenkant van de taart met de zalm, komkommer, garnalen, de rest van de rivierkreeftjes en de kiemgroente.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 pakken Koopmans broodmix
40 g ongezouten roomboter
1 komkommer
100 g verse rivierkreeftjes
1 el mayonaise
600 g roomkaas naturel
200 g gerookte zalm
100 g AH grote garnalen
1 schaal milde kiemgroente
Dit heb je nodig
springvormen (∅ 23)