Zomerfruittaart
Het is vakantie en dat moet gevierd worden! Met deze taart met véél vers fruit natuurlijk.
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Doe ondertussen de koekjes in een stevige plastic zak en rol er met een deegroller of ander zwaar voorwerp overheen zodat ze verkruimelen. Doe de kruimels samen met de gesmolten boter in een kom en meng goed. Duw de koekkruimels in een gelijkmatige laag in de vorm en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Doe ondertussen de mix voor gele room met de melk in een kom en klop met een mixer 5 min. Zet in de koelkast tot gebruik. Neem de taartbodem uit de koelkast en schep de gele room erin. Verdeel gelijkmatig over de bodem.
Laat de ananas uit lekken. Maak de aardbeien schoon, halveer ze, maar laat er een heel. Schil de kiwi en snijd in plakjes. Leg in het midden van de taart een schijf ananas en doe de hele aardbei in het ronde gat. Leg er achtereen volgens in cirkels de kiwi, frambozen, blauwe bessen en aardbeien omheen. Verwarm de fruitspread in een steelpan zodat deze wat vloeibaarder wordt. Strijk met een kwastje een gelijkmatig laagje fruitspread over de fruittaart. Verwijder de rand van de quichevorm en serveer.
Zomerfruittaart
Het is vakantie en dat moet gevierd worden! Met deze taart met véél vers fruit natuurlijk.
null personen
320 kcal
25 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Doe ondertussen de koekjes in een stevige plastic zak en rol er met een deegroller of ander zwaar voorwerp overheen zodat ze verkruimelen. Doe de kruimels samen met de gesmolten boter in een kom en meng goed. Duw de koekkruimels in een gelijkmatige laag in de vorm en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Doe ondertussen de mix voor gele room met de melk in een kom en klop met een mixer 5 min. Zet in de koelkast tot gebruik. Neem de taartbodem uit de koelkast en schep de gele room erin. Verdeel gelijkmatig over de bodem.
Laat de ananas uit lekken. Maak de aardbeien schoon, halveer ze, maar laat er een heel. Schil de kiwi en snijd in plakjes. Leg in het midden van de taart een schijf ananas en doe de hele aardbei in het ronde gat. Leg er achtereen volgens in cirkels de kiwi, frambozen, blauwe bessen en aardbeien omheen. Verwarm de fruitspread in een steelpan zodat deze wat vloeibaarder wordt. Strijk met een kwastje een gelijkmatig laagje fruitspread over de fruittaart. Verwijder de rand van de quichevorm en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
300 g haverkoekjes oats
140 g basis voor gele room (Heel Holland Bakt)
500 ml halfvolle melk
227 g ananasschijven op sap
250 g verse aardbeien
1 kiwi
150 g verse frambozen
150 g verse blauwe bessen
4 el fruitspread aardbei
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)