Mediterrane salade met basilicumcroutons
It's lunchtime. Vandaag op het menu: een zomerse salade met romaatjes en zelfgemaakte croutons.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur de ciabattina in stukken van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de romaatjes aan de tak ernaast, bespray het brood en de tomaatjes met ⅓ van de basilicumolie en bestrooi eventueel met zout. Rooster 15 min. in het midden van de oven. Schep de croutons halverwege om.
Snijd ondertussen de kip in dunne plakjes. Verdeel de sla, olijven en kappertjes over een grote platte schaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de kip erover. Spray de rest van de basilicumolie erop en verdeel de geroosterde tomaatjes en basilicumcroutons erover.
Mediterrane salade met basilicumcroutons
It's lunchtime. Vandaag op het menu: een zomerse salade met romaatjes en zelfgemaakte croutons.
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur de ciabattina in stukken van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de romaatjes aan de tak ernaast, bespray het brood en de tomaatjes met ⅓ van de basilicumolie en bestrooi eventueel met zout. Rooster 15 min. in het midden van de oven. Schep de croutons halverwege om.
Snijd ondertussen de kip in dunne plakjes. Verdeel de sla, olijven en kappertjes over een grote platte schaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de kip erover. Spray de rest van de basilicumolie erop en verdeel de geroosterde tomaatjes en basilicumcroutons erover.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 afbakciabattina
250 g romaatjes
4 sprays basilicumspray
135 g gerookte scharrelkipfilet
80 g jonge bladsla met rucola
50 g Kalamata-olijven zonder pit
1 el kappertjes
125 g buffelmozzarella
8 sprays basilicumolie
Dit heb je nodig
bakpapier