Groenteschotel met gegratineerde halloumi
Halloumi is dé ideale kaas om te verwarmen, want in de oven behoudt-ie mooi zijn vorm.
Aan de slag
Verhit de ovengrill op de hoogste stand. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan en bak de knoflook en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Snijd de halloumi in de breedte in plakken van een ½ cm. Doe de groente met de tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de halloumi erover. Zet de ovenschaal 5-10 min. onder de grill tot de halloumi goudbruin kleurt. Controleer regelmatig.
Voeg ondertussen, als het water kookt, de gnocchi met eventueel zout toe en kook in 2 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de gnocchi met de dragon 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Serveer de gnocchi met de groenteschotel.
Groenteschotel met gegratineerde halloumi
Halloumi is dé ideale kaas om te verwarmen, want in de oven behoudt-ie mooi zijn vorm.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de ovengrill op de hoogste stand. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan en bak de knoflook en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Snijd de halloumi in de breedte in plakken van een ½ cm. Doe de groente met de tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de halloumi erover. Zet de ovenschaal 5-10 min. onder de grill tot de halloumi goudbruin kleurt. Controleer regelmatig.
Voeg ondertussen, als het water kookt, de gnocchi met eventueel zout toe en kook in 2 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de gnocchi met de dragon 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Serveer de gnocchi met de groenteschotel.
kookstaptip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
800 g Franse roerbakgroente
800 g tomatenblokjes
225 g halloumi 43+ kaas
1 kg gnocchi
4 tl gedroogde dragon
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)