Esquites (Mexicaanse maissalade)
Een maiskolf van de barbecue is al lekker, maar in een salade met kaas, koriander en jalapeñopeper doet-ie het helemaal goed.
Aan de slag
Steek de barbecue aan, bereid hem voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 170 °C. Bestrijk de maiskolven met de olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper. Gril de maiskolven in 7-10 min. gaar, tot de mais geroosterd en diepgeel van kleur is. Keer regelmatig. Zet de kolven rechtop in een ruime kom en snijd met een mes de maiskorrels van de kolf.
Meng de mayonaise, kaas, salade-ui, koriander, jalapeñopeper en knoflook door de mais. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap door de salade. Serveer direct. Lauwwarm is de salade het lekkerst.
Esquites (Mexicaanse maissalade)
Een maiskolf van de barbecue is al lekker, maar in een salade met kaas, koriander en jalapeñopeper doet-ie het helemaal goed.
bijgerecht
null personen
140 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan, bereid hem voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 170 °C. Bestrijk de maiskolven met de olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper. Gril de maiskolven in 7-10 min. gaar, tot de mais geroosterd en diepgeel van kleur is. Keer regelmatig. Zet de kolven rechtop in een ruime kom en snijd met een mes de maiskorrels van de kolf.
Meng de mayonaise, kaas, salade-ui, koriander, jalapeñopeper en knoflook door de mais. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap door de salade. Serveer direct. Lauwwarm is de salade het lekkerst.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 maiskolven
1 el traditionele olijfolie
2 el mayonaise
50 g Parmigiano Reggiano
4 salade-uien
15 g verse koriander
1 jalapeñopepers
1 teen knoflook
1 limoen
Dit heb je nodig
barbecue