Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub
Typisch Amerikaans: varkensvleesgerechten van de barbecue.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Meng voor de rub de gerookte-paprikapoeder met de cayennepeper, gemalen komijn, het selderiezout en de basterdsuiker. Bestrooi de varkenshaasjes met de rub en wrijf het vlees er rondom mee in. Gril het vlees 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Leg het vlees in de aluminium schaal en zet op een medium heet deel van de barbecue. Doop een bakkwast in de barbecuesaus en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Herhaal dit gedurende 20 min. elke 3-4 min., tot de varkenshaas bijna gaar is. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten. Snijd in plakken en serveer.
Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub
Typisch Amerikaans: varkensvleesgerechten van de barbecue.
hoofdgerecht
null personen
195 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Meng voor de rub de gerookte-paprikapoeder met de cayennepeper, gemalen komijn, het selderiezout en de basterdsuiker. Bestrooi de varkenshaasjes met de rub en wrijf het vlees er rondom mee in. Gril het vlees 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Leg het vlees in de aluminium schaal en zet op een medium heet deel van de barbecue. Doop een bakkwast in de barbecuesaus en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Herhaal dit gedurende 20 min. elke 3-4 min., tot de varkenshaas bijna gaar is. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten. Snijd in plakken en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el gerookte-paprikapoeder
½ tl cayennepeper
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen selderiezout
2 el donkere basterdsuiker
2 varkenshaas
125 ml barbecuesaus
Dit heb je nodig
barbecue
aluminium grillbakje
bakkwast