Barbecuesaus met appelcider
Barbecuesaus maken we deze zomer gewoon zelf. Handig: deze variant is ook nog eens lactosevrij.
Aan de slag
Snijd de knoflook en sjalotten fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook en sjalotten 5 min. op laag vuur. Voeg de mosterd, worchestershiresaus, tomato frito, suiker, gemalen venkel, Apple Bandit appelcider en paprikapoeder toe en breng al roerend aan de kook. Laat 25 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Barbecuesaus met appelcider
Barbecuesaus maken we deze zomer gewoon zelf. Handig: deze variant is ook nog eens lactosevrij.
bijgerecht
null personen
145 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook en sjalotten fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook en sjalotten 5 min. op laag vuur. Voeg de mosterd, worchestershiresaus, tomato frito, suiker, gemalen venkel, Apple Bandit appelcider en paprikapoeder toe en breng al roerend aan de kook. Laat 25 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tenen knoflook
4 sjalotten
2 el arachideolie
1 el Franse mosterd
1½ el worcestershiresauce
1 pakje tomato frito
100 g donkere basterdsuiker
½ el gemalen venkel
1 flesje appelcider
2 tl gerookte paprikapoeder