Ontbijtsalade
Ontbijten met een salade? Helemaal niet zo gek als je ziet wat hier allemaal in zit.
Aan de slag
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Halveer ondertussen de komkommers en paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd ⅔ van de munt in reepjes. Doe de munt, avocado en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Doe de aspergetips in een vergiet en schenk er kokend water over. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water in de hapjespan en pocheer ze in 3 min. Haal de blaadjes van de witlof los. Verdeel ondertussen alle groenten naast elkaar in een diepe kom per persoon. Doe de dressing in kleine bakjes per persoon en zet in de kom tussen de groenten. Leg een gepocheerd ei erop en bestrooi met het sesamzaad en de rest van de munt.
Ontbijtsalade
Ontbijten met een salade? Helemaal niet zo gek als je ziet wat hier allemaal in zit.
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Halveer ondertussen de komkommers en paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd ⅔ van de munt in reepjes. Doe de munt, avocado en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Doe de aspergetips in een vergiet en schenk er kokend water over. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water in de hapjespan en pocheer ze in 3 min. Haal de blaadjes van de witlof los. Verdeel ondertussen alle groenten naast elkaar in een diepe kom per persoon. Doe de dressing in kleine bakjes per persoon en zet in de kom tussen de groenten. Leg een gepocheerd ei erop en bestrooi met het sesamzaad en de rest van de munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ el azijn
350 g snoepgroentemix
1 eetrijpe avocado
10 g verse munt
150 ml milde yoghurt
100 g groene aspergetips
2 middelgrote eieren
1 witlof
30 g pittige kiemgroente
175 g sojabonen
1 el zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
hapjespan
staafmixer