Quinoasalade met geitenkaas en garnalen
Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn: waterkers, sugarsnaps en venkel.
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Halveer, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes.
Schil met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang 0,5 el sap per persoon op en klop met de azijn en 3/4 van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de sugarsnaps 3 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd de waterkers grof.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen en het venkelzaad 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de quinoa, venkel en sugarsnaps met de dressing en verdeel over een grote platte schaal. Schep de waterkers er voorzichtig door en verdeel de grapefruit, geitenkaas en garnalen erover.
Quinoasalade met geitenkaas en garnalen
Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn: waterkers, sugarsnaps en venkel.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Halveer, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes.
Schil met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang 0,5 el sap per persoon op en klop met de azijn en 3/4 van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de sugarsnaps 3 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd de waterkers grof.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen en het venkelzaad 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de quinoa, venkel en sugarsnaps met de dressing en verdeel over een grote platte schaal. Schep de waterkers er voorzichtig door en verdeel de grapefruit, geitenkaas en garnalen erover.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
275 g 3-kleurenquinoa
2 rode grapefruits
1 el appelciderazijn
4 el traditionele olijfolie
200 g verse sugarsnaps
75 g waterkers
225 g diepvries cocktailgarnalen
2 tl venkelzaad
100 g saladebolletjes geitenkaas naturel