Noedelroerbak met 'yakitori' runderreepjes
In maar 15 minuten tover je een Japans geïnspireerd gerecht op tafel!
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de yakitorisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel het vlees erover en bestrooi met de sesammix.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Noedelroerbak met 'yakitori' runderreepjes
In maar 15 minuten tover je een Japans geïnspireerd gerecht op tafel!
hoofdgerecht
null personen
556 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de yakitorisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel het vlees erover en bestrooi met de sesammix.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g eiernoedels
1 teen knoflook
2 cm verse gember
2 el arachideolie
800 g Japanse roerbakgroente
3 el ketjap manis
300 g runderreepjes
100 ml yakatorisaus
3 tl sesamzaad