Noedelroerbak met scharrelkip, asperges en een eitje
Lekker snel klaar en je groenten houden een bite.
Aan de slag
Breng een ruime pan water voor de noedels én een pan met een laag water voor de asperges aan de kook. Was ondertussen de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Kook de asperges in de pan met het laagje water 2 min. en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit ondertussen 2/3 van olie in een wok en roerbak de kipblokjes 3 min. Voeg de spitskool, prei, peen en de asperges toe en roerbak nog 4 min.
Neem als het water kookt de andere pan van het vuur en laat de noedels 4 min. wellen. Doe in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.
Schep de noedels en de oosterse vinaigrette door de groenten. Verdeel over diepe borden en verdeel de gebakken eieren erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.
Noedelroerbak met scharrelkip, asperges en een eitje
Lekker snel klaar en je groenten houden een bite.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water voor de noedels én een pan met een laag water voor de asperges aan de kook. Was ondertussen de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Kook de asperges in de pan met het laagje water 2 min. en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit ondertussen 2/3 van olie in een wok en roerbak de kipblokjes 3 min. Voeg de spitskool, prei, peen en de asperges toe en roerbak nog 4 min.
Neem als het water kookt de andere pan van het vuur en laat de noedels 4 min. wellen. Doe in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.
Schep de noedels en de oosterse vinaigrette door de groenten. Verdeel over diepe borden en verdeel de gebakken eieren erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bos verse groene asperge
3 el (arachide)olie
350 g scharrelkipblokjes knoflook-kruiden
200 g gesneden spitskool
200 g fijngesneden prei
150 g peen julienne
250 g Chinese eiermie
4 middelgrote eieren
4 el oosterse vinaigrette
4 el gebakken uitjes
Dit heb je nodig
koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm