Taco's met kruidige zalmfilet en avocado
Kruidige zalm met romige avocado in een knapperige taco: kan het nóg beter?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de zalm in de lengte. Bestrooi de zalmfilets rondom met de kruidenmix voor zalm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de zalmfilets op middelhoog vuur in 5-6 net gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Halveer de snoeptomaatjes en snijd de peterselie fijn. Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in het midden van de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen ⅔ van de gehalveerde snoeptomaten met de peterselie en de rest van de olie. Verdeel de rest van de snoeptomaten, de mais, avocado, zalm en zure room over de taco’s. Serveer de tomatensalade erbij.
Taco's met kruidige zalmfilet en avocado
Kruidige zalm met romige avocado in een knapperige taco: kan het nóg beter?
hoofdgerecht
null personen
925 kcal
20 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de zalm in de lengte. Bestrooi de zalmfilets rondom met de kruidenmix voor zalm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de zalmfilets op middelhoog vuur in 5-6 net gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Halveer de snoeptomaatjes en snijd de peterselie fijn. Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in het midden van de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen ⅔ van de gehalveerde snoeptomaten met de peterselie en de rest van de olie. Verdeel de rest van de snoeptomaten, de mais, avocado, zalm en zure room over de taco’s. Serveer de tomatensalade erbij.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g verse zalmfilets
10 g Verstegen kruidenmix voor zalm
2 el traditionele olijfolie
1 eetrijpe avocado
150 g mais in blik
250 g snoepgroente tomatenmix
10 g verse platte peterselie
6 tacoschelpen
60 ml zure room