Vers fruit met sabayon van kriekbier
bewaar
bewaar

Vers fruit met sabayon van kriekbier

Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en (normaal gesproken) likeur. Maar wij maken 'm een keer met kriekbier!

10 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan water aan de kook. Splits de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Roer de suiker door de eidooiers en voeg het kriekbier toe. Zet de kom op de pan en zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Verwarm al kloppend met een garde au bain-marie tot er een gebonden saus ontstaat. Verdeel het fruit over de kommen en schenk de sabayon erover. Rasp de schil van de citroen erboven. Serveer direct.

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vers fruit met sabayon van kriekbier

Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en (normaal gesproken) likeur. Maar wij maken 'm een keer met kriekbier!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig