Vers fruit met sabayon van kriekbier
Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en (normaal gesproken) likeur. Maar wij maken 'm een keer met kriekbier!
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Splits de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Roer de suiker door de eidooiers en voeg het kriekbier toe. Zet de kom op de pan en zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Verwarm al kloppend met een garde au bain-marie tot er een gebonden saus ontstaat. Verdeel het fruit over de kommen en schenk de sabayon erover. Rasp de schil van de citroen erboven. Serveer direct.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Vers fruit met sabayon van kriekbier
Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en (normaal gesproken) likeur. Maar wij maken 'm een keer met kriekbier!
nagerecht
null personen
270 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Splits de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Roer de suiker door de eidooiers en voeg het kriekbier toe. Zet de kom op de pan en zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Verwarm al kloppend met een garde au bain-marie tot er een gebonden saus ontstaat. Verdeel het fruit over de kommen en schenk de sabayon erover. Rasp de schil van de citroen erboven. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote eieren
75 g kristalsuiker
75 ml kriek
400 g verse ananasstukjes
150 g blauwe bessen
½ citroen