Softijs van banaan met espresso-amandelen van Denise Kortlever
Degene die ooit ontdekt heeft dat je van bevroren bananen heerlijk ijs kunt maken, verdient een prijs.
Aan de slag
Snijd de bananen in plakjes en vries ze in ca. 3 uur in.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de amandelen met 1/5 van het espressopoeder en 1/3 van de maple syrup en verspreid over de bakplaat. Bak 10 min. en laat de noten iets afkoelen, voor je ze grof hakt. Doe de bevroren banaanplakjes in de keukenmachine en pureer ze met de amandelmelk en de rest van het espressopoeder. Het mengsel verandert langzaam van structuur: van korrelige stukjes banaan tot uiteindelijk romig softijs. Schraap af en toe langs de zijkanten van de kom als dat nodig is.
Schep het softijs in de kommen en verdeel er de grofgehakte amandelen over. Besprenkel met de rest van de maple syrup en serveer meteen.
Softijs van banaan met espresso-amandelen van Denise Kortlever
Degene die ooit ontdekt heeft dat je van bevroren bananen heerlijk ijs kunt maken, verdient een prijs.
nagerecht
null personen
275 kcal
10 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bananen in plakjes en vries ze in ca. 3 uur in.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de amandelen met 1/5 van het espressopoeder en 1/3 van de maple syrup en verspreid over de bakplaat. Bak 10 min. en laat de noten iets afkoelen, voor je ze grof hakt. Doe de bevroren banaanplakjes in de keukenmachine en pureer ze met de amandelmelk en de rest van het espressopoeder. Het mengsel verandert langzaam van structuur: van korrelige stukjes banaan tot uiteindelijk romig softijs. Schraap af en toe langs de zijkanten van de kom als dat nodig is.
Schep het softijs in de kommen en verdeel er de grofgehakte amandelen over. Besprenkel met de rest van de maple syrup en serveer meteen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 bananen
80 g ongebrande amandelen
5 tl espressopoeder
3 el maplesyrup
50 ml amandelmelk
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine