Thaise noedelsalade met vegakip & broccoli
Helemaal vegan zonder dat je het doorhebt.
Aan de slag
Snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook de broccoli 2 min. in kokend water met eventueel zout (blancheren).
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipstuckjes samen met de chilisaus 3 min. Voeg de knoflook, gember, broccoli en de sesamolie toe en roerbak nog 1 min.
Kook ondertussen de noedels 2 min. Schep de taugé door de roerbak. Hak de pinda's grof. Verdeel de noedels over de kommen, schep de roerbak erop en bestrooi met de pinda’s.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Thaise noedelsalade met vegakip & broccoli
Helemaal vegan zonder dat je het doorhebt.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook de broccoli 2 min. in kokend water met eventueel zout (blancheren).
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipstuckjes samen met de chilisaus 3 min. Voeg de knoflook, gember, broccoli en de sesamolie toe en roerbak nog 1 min.
Kook ondertussen de noedels 2 min. Schep de taugé door de roerbak. Hak de pinda's grof. Verdeel de noedels over de kommen, schep de roerbak erop en bestrooi met de pinda’s.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
4 cm verse gember
600 g broccoli
2 el zonnebloemolie
320 g plantaardige kipstukjes
2 el chilisaus
2 el sesamolie
225 g Thaise rijstnoedels van zilvervliesrijst
125 g taugé
4 el gezouten pinda's