Spelt penne met walnotenpesto & kip
Vervang pijnboompitten in de pesto eens door walnoten: lekker!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met 1 el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Verhit ondertussen 1 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak de gegrilde groenten 4 min.
Rasp ondertussen de kaas en doe samen met de walnoten, knoflook, ²/³ van de basilicumblaadjes en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Meng het kookvocht en de pesto door de pasta. Verdeel de groente en kip erover. Strooi de rest van het basilicum erover.
Spelt penne met walnotenpesto & kip
Vervang pijnboompitten in de pesto eens door walnoten: lekker!
hoofdgerecht
null personen
985 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met 1 el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Verhit ondertussen 1 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak de gegrilde groenten 4 min.
Rasp ondertussen de kaas en doe samen met de walnoten, knoflook, ²/³ van de basilicumblaadjes en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Meng het kookvocht en de pesto door de pasta. Verdeel de groente en kip erover. Strooi de rest van het basilicum erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongebrande walnoten
300 g volkoren-speltpenne
300 g kipfilethaasjes
175 ml traditionele olijfolie
450 g gegrilde groenten
50 g Parmigiano Reggiano
1 teen knoflook
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer