Lamsschenkels met bokbier
Het malse vlees stoof je uren lang samen met het zachtzoete bockbier. Het resultaat is fantastisch!
Aan de slag
Bestrooi de lamsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en braad de lamsschenkels rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Doe de ui, knoflook, peen en venkel met de stroop en het laurierblaadje in de slowcooker. Schenk het bockbier erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en roer door. Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees van het bot valt.
Lamsschenkels met bokbier
Het malse vlees stoof je uren lang samen met het zachtzoete bockbier. Het resultaat is fantastisch!
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de lamsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en braad de lamsschenkels rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Doe de ui, knoflook, peen en venkel met de stroop en het laurierblaadje in de slowcooker. Schenk het bockbier erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en roer door. Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees van het bot valt.
kookstaptip:
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 lamsschenkels
1 el traditionele olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
300 g winterpeen
1 venkelknol
1 el appelstroop
1 gedroogde laurierblaadjes
330 ml bokbier
½ kippenbouillontablet
Dit heb je nodig
Slowcooker (4.7 liter)