Bietenpizza met paddenstoelen, Franse kaas en gebakken ei
Iets bijzonders op tafel? Wat dacht je van een bietenpizzabodem!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met crème fraîche. Bestrooi met de tijm, peper en eventueel zout.
Verdeel de roerbakgroente erover. Snijd de Franse kaas in plakjes en verdeel ze over de pizza’s, maar laat in het midden wat ruimte vrij voor de eieren. Bak de pizza’s ca. 8 min. onder in de oven. Haal uit de oven en breek de eieren in het midden boven de pizza’s. Bestrooi de eieren met peper en eventueel zout. Bak de pizza’s nog ca. 8 min. onder in de oven.
Meng ondertussen de slamelange in een kom met de dressing en breng op smaak met peper. Serveer bij de pizza.
Bietenpizza met paddenstoelen, Franse kaas en gebakken ei
Iets bijzonders op tafel? Wat dacht je van een bietenpizzabodem!
hoofdgerecht
null personen
865 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met crème fraîche. Bestrooi met de tijm, peper en eventueel zout.
Verdeel de roerbakgroente erover. Snijd de Franse kaas in plakjes en verdeel ze over de pizza’s, maar laat in het midden wat ruimte vrij voor de eieren. Bak de pizza’s ca. 8 min. onder in de oven. Haal uit de oven en breek de eieren in het midden boven de pizza’s. Bestrooi de eieren met peper en eventueel zout. Bak de pizza’s nog ca. 8 min. onder in de oven.
Meng ondertussen de slamelange in een kom met de dressing en breng op smaak met peper. Serveer bij de pizza.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bietenpizzabodems
125 g crème fraîche light
2 tl gedroogde tijm
250 g Italiaanse roerbakgroente champignons
120 g La Brique mini kaas
2 middelgrote eieren
80 g jonge bladsla met veldsla
30 g dressing balsamico
Dit heb je nodig
bakpapier