Homemade hutspotkoekjes met gehaktballetjes en sla
Hutspot met een krokant korstje!
Aan de slag
Verhit de olie in de hapjespan en bak de hutspotgroente 5 min. Laat 5 min. afkoelen. Roer ondertussen de aardappelpuree los in een kom.
Verhit de olie in de reguliere koekenpan en bak de gehaktballetjes in 2 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Bak ze vervolgens in 10 min. op laag vuur gaar.
Voeg ondertussen de hutspotgroente toe aan de aardappelpuree en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 koekjes van Ø 6 cm van. Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de koekjes op matig vuur in 8 min. goudbruin. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng met de salademix. Besprenkel met de dressing.
Serveer de gehaktballetjes met de hutspotkoekjes en de salade.
Homemade hutspotkoekjes met gehaktballetjes en sla
Hutspot met een krokant korstje!
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in de hapjespan en bak de hutspotgroente 5 min. Laat 5 min. afkoelen. Roer ondertussen de aardappelpuree los in een kom.
Verhit de olie in de reguliere koekenpan en bak de gehaktballetjes in 2 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Bak ze vervolgens in 10 min. op laag vuur gaar.
Voeg ondertussen de hutspotgroente toe aan de aardappelpuree en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 koekjes van Ø 6 cm van. Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de koekjes op matig vuur in 8 min. goudbruin. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng met de salademix. Besprenkel met de dressing.
Serveer de gehaktballetjes met de hutspotkoekjes en de salade.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el arachideolie
400 g fijngesneden hutspotgroenten
450 g aardappelpuree met boter
300 g rundergehaktballetjes
250 g cherrytomaten
300 g salademix
100 g honing-tijmdressing