Porchetta met ovenaardappelen
Het beste varkensvlees + de lekkerste kruiden = een heerlijk Italiaans gerecht waar je iedereen stil mee krijgt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 8 parten. Snijd de naaldjes van de rozemarijntakjes fijn. Meng de aardappel met de rozemarijn, venkelzaad en olijfolie. Doe in lage ovenschaal.
Leg de porchetta op een ovenrooster iets boven het midden van de oven. Steek de vleesthermometer, ingesteld op 70 °C, in het midden van het vlees. Zet de aardappelen na 35 min. onder het vlees in de oven. Neem het vlees na weer 35 min. uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Zet de oven uit, maar laat de aardappelen nog in de oven staan. Snijd het vlees in plakken en serveer met de aardappelen.
Porchetta met ovenaardappelen
Het beste varkensvlees + de lekkerste kruiden = een heerlijk Italiaans gerecht waar je iedereen stil mee krijgt.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 8 parten. Snijd de naaldjes van de rozemarijntakjes fijn. Meng de aardappel met de rozemarijn, venkelzaad en olijfolie. Doe in lage ovenschaal.
Leg de porchetta op een ovenrooster iets boven het midden van de oven. Steek de vleesthermometer, ingesteld op 70 °C, in het midden van het vlees. Zet de aardappelen na 35 min. onder het vlees in de oven. Neem het vlees na weer 35 min. uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Zet de oven uit, maar laat de aardappelen nog in de oven staan. Snijd het vlees in plakken en serveer met de aardappelen.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg roseval aardappel
2 stuks takjes rozemarijn
1 tl venkelzaad
2 el traditionele olijfolie
1¼ kg porchetta
Dit heb je nodig
lage ovenschaal
vleesthermometer