Iberico secreto met romesco
In een pittige Spaanse saus komt dit varkensvlees het best tot z'n recht.
35 min. bereiden / 30 min. oventijd / 15 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 C.
Leg de paprika’s op een bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven tot het vel is zwart geblakerd. Keer halverwege.
Doe de paprika’s in schaal en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. staan.
Pel het zwarte vel van de paprika’s en doe het vruchtvlees zonder zaadlijsten in een hoge kom.
Verwijder de steelaanzet van de peper en halveer. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de peper, knoflook, azijn, 1 el olie, rookamandelen en komijn toe aan de paprika.
Pureer met de staafmixer tot een gladde, dikke saus. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Breng eventueel op smaak met zout.
Bestrijk de salade-uien met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de uien 3 min. op hoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan.
Bestrijk de iberico secreto met de rest van de olie, bestrooi met de paprikapoeder en breng eventueel op smaak met zout. Verhit de grillpan en gril het vlees 6-8 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en leg op een schaal.
Halveer de citroen en knijp wat sap uit 1 helft boven het vlees. Snijd de andere helft in partjes. Serveer het vlees met de gegrilde salade-uien, romescosaus en citroenpartjes.
Iberico secreto met romesco
In een pittige Spaanse saus komt dit varkensvlees het best tot z'n recht.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
35 min. bereiden
15 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 C.
Leg de paprika’s op een bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven tot het vel is zwart geblakerd. Keer halverwege.
Doe de paprika’s in schaal en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. staan.
Pel het zwarte vel van de paprika’s en doe het vruchtvlees zonder zaadlijsten in een hoge kom.
Verwijder de steelaanzet van de peper en halveer. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de peper, knoflook, azijn, 1 el olie, rookamandelen en komijn toe aan de paprika.
Pureer met de staafmixer tot een gladde, dikke saus. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Breng eventueel op smaak met zout.
Bestrijk de salade-uien met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de uien 3 min. op hoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan.
Bestrijk de iberico secreto met de rest van de olie, bestrooi met de paprikapoeder en breng eventueel op smaak met zout. Verhit de grillpan en gril het vlees 6-8 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en leg op een schaal.
Halveer de citroen en knijp wat sap uit 1 helft boven het vlees. Snijd de andere helft in partjes. Serveer het vlees met de gegrilde salade-uien, romescosaus en citroenpartjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode paprika's
1 rode peper
½ teen knoflook
1 el rodewijnazijn
3 el traditionele olijfolie
100 g rookamandelen
½ tl gemalen komijn
6 salade-uien
4 World of meats iberico secreto
1 tl gerookte zoete paprikapoeder
1 citroen
Dit heb je nodig
staafmixer