Struisvogelfilet met boter-kappertjessaus
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de struisvogelfilet op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan, leg in de ovenschaal en steek de vleesthermometer in het midden van het vlees. Rooster het vlees 15-20 min. in het midden van de oven, tot het een kerntemperatuur van 58 °C heeft. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Verhit ondertussen de rest van de boter met het zout in een steelpan. Blijf roeren tot de boter bruin is gekleurd. Dit duurt ca. 5 min. Schenk de bruine boter in een kom en voeg de kappertjes toe. Doe dit voorzichtig, want de boter gaat bruisen. Knijp een ½ el sap uit de citroen en doe bij de boter. Roer door. Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik en leg op een schaal. Bestrooi met de peterselie en besprenkel met wat bruine botersaus.
Struisvogelfilet met boter-kappertjessaus
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de struisvogelfilet op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan, leg in de ovenschaal en steek de vleesthermometer in het midden van het vlees. Rooster het vlees 15-20 min. in het midden van de oven, tot het een kerntemperatuur van 58 °C heeft. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Verhit ondertussen de rest van de boter met het zout in een steelpan. Blijf roeren tot de boter bruin is gekleurd. Dit duurt ca. 5 min. Schenk de bruine boter in een kom en voeg de kappertjes toe. Doe dit voorzichtig, want de boter gaat bruisen. Knijp een ½ el sap uit de citroen en doe bij de boter. Roer door. Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik en leg op een schaal. Bestrooi met de peterselie en besprenkel met wat bruine botersaus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g struisvogelfilet van de vakslager
150 g ongezouten roomboter
1 snufje zout
2 el kappertjes
1 citroen
2 el verse platte peterselie
Dit heb je nodig
vleesthermometer