Zalmcarpaccio met mango, komkommer en avocado
Geen vleeseter? Carpaccio kun je ook met zalm maken. Lekker met mango en avocado!
Aan de slag
Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit af. Snijd in reepjes van ca. 3 mm dik en 5 cm lang. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadjes. Snijd in hetzelfde formaat reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd ook in reepjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Meng de mango, komkommer, avocado en rode peper met de olie en azijn. Verdeel de rucola over een grote, platte schaal en verdeel de zalm erover. De saus en kappertjes uit de zalmverpakking worden niet gebruikt. Leg wat mango-groentesalade in het midden en serveer de rest ernaast.
Bart van Olphen - zalmcarpaccio
Instructievideo - 04:25 min.
Zalmcarpaccio met mango, komkommer en avocado
Geen vleeseter? Carpaccio kun je ook met zalm maken. Lekker met mango en avocado!
voorgerecht
null personen
120 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit af. Snijd in reepjes van ca. 3 mm dik en 5 cm lang. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadjes. Snijd in hetzelfde formaat reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd ook in reepjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Meng de mango, komkommer, avocado en rode peper met de olie en azijn. Verdeel de rucola over een grote, platte schaal en verdeel de zalm erover. De saus en kappertjes uit de zalmverpakking worden niet gebruikt. Leg wat mango-groentesalade in het midden en serveer de rest ernaast.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse mango
1 komkommer
1 avocado
1 rode peper
1 el extra vierge olijfolie
1 el rijstazijn
40 g rucola
200 AH Feestfavoriet wilde zalmcarpaccio