Chocolademousse zonder slagroom
Het favoriete dessert van iedere chocoladeliefhebber. Mét een heel lekker extraatje.
Aan de slag
Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een steelpan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie).
Meng in een kom de ricotta, crème fraîche en suiker met een mixer tot een egaal mengsel. Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot een egale mousse. Hak de glühwein-chocolade in stukjes en schep door de mousse. Schep de mousse in een serveerschaal en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Garneer de mousse met de amandelen en serveer.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Chocolademousse zonder slagroom
Het favoriete dessert van iedere chocoladeliefhebber. Mét een heel lekker extraatje.
nagerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een steelpan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie).
Meng in een kom de ricotta, crème fraîche en suiker met een mixer tot een egaal mengsel. Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot een egale mousse. Hak de glühwein-chocolade in stukjes en schep door de mousse. Schep de mousse in een serveerschaal en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Garneer de mousse met de amandelen en serveer.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pure chocolade 72%
500 g ricotta
400 g crème fraîche
2 el bruine suiker
180 g Tony Chocolonely chocolade glühwein
1 doosje amandelen karamel-zeezout