Appelcroissantjes
Deze zoete traktatie is heerlijk als toetje of gewoon als tussendoortje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de plakken bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de suiker en kaneel door elkaar verdeel 2/3 ervan over het bladerdeeg.
Snijd elke plak bladerdeeg in 3 driehoeken en schuif een beetje uit elkaar. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in 12 partjes.
Hak de pecannoten grof en meng met de rest van de kaneelsuiker in en ruime schaal.
Leg aan elke lange kant van een deegdriehoekje 1 appelpartje. Rol het driehoekje vanaf de appelkant op tot een croissantje.
Splits het ei en klop het eigeel los. Bestrijk de bovenkant van de croissantjes met het eigeel.
Dip de bovenkanten in het suiker-kaneelmengsel. Bak in het midden van de oven in 15 tot 20 min. goudbruin en gaar.
Appelcroissantjes
Deze zoete traktatie is heerlijk als toetje of gewoon als tussendoortje.
nagerecht
null porties
105 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de plakken bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de suiker en kaneel door elkaar verdeel 2/3 ervan over het bladerdeeg.
Snijd elke plak bladerdeeg in 3 driehoeken en schuif een beetje uit elkaar. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in 12 partjes.
Hak de pecannoten grof en meng met de rest van de kaneelsuiker in en ruime schaal.
Leg aan elke lange kant van een deegdriehoekje 1 appelpartje. Rol het driehoekje vanaf de appelkant op tot een croissantje.
Splits het ei en klop het eigeel los. Bestrijk de bovenkant van de croissantjes met het eigeel.
Dip de bovenkanten in het suiker-kaneelmengsel. Bak in het midden van de oven in 15 tot 20 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakken vers bladerdeeg
60 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl gemalen kaneel
1 kleine appel
2 el ongezouten pecannoten
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
bakpapier