Mediterrane ovenschotel met bladerdeegdakje
bewaar
bewaar

Mediterrane ovenschotel met bladerdeegdakje

Het dakje van bladerdeeg houdt alle smaken binnen.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de flageolets in een vergiet en spoel onder koud stromend water af. Verkruimel de bouillontablet.

Verhit 2/3 van de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de knoflook, bouillontablet en dragon 3 min. Voeg de roerbakmix toe en verwarm 4 min. Meng de flageolets erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Vet ondertussen de rand van de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Het deeg mag over de rand van de ovenschaal vallen. Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de schotel in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipDit gerecht kun je een dag van tevoren maken. Bereid de vulling, laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Ga de volgende dag verder vanaf het invetten van de ovenschaal.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mediterrane ovenschotel met bladerdeegdakje

Het dakje van bladerdeeg houdt alle smaken binnen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig