Zalmlasagne met romige tomatensaus
Je kunt lasagne op de klassieke manier met gehakt maken, maar deze variant met vis is ook het proberen waard.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de andijvie 2 min. tot de groente is geslonken. Laat goed uitlekken in een vergiet.
Meng ⅔ van de tomatensaus met de zuivelspread en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bedek de bodem met een laagje tomatensaus-zuivelspread. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, de helft van de rest van de tomatensaus-zuivelspread en de helft van de geraspte kaas. Leg de helft van de courgette en de helft van de andijvie daar weer bovenop. Verdeel de helft van de zalm in stukjes over de andijvie.
Maak zo nog een laag, zonder kaas. Dek af met de rest van de lasagnebladen, de ongemengde tomatensaus en de rest van de kaas. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Zalmlasagne met romige tomatensaus
Je kunt lasagne op de klassieke manier met gehakt maken, maar deze variant met vis is ook het proberen waard.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de andijvie 2 min. tot de groente is geslonken. Laat goed uitlekken in een vergiet.
Meng ⅔ van de tomatensaus met de zuivelspread en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bedek de bodem met een laagje tomatensaus-zuivelspread. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, de helft van de rest van de tomatensaus-zuivelspread en de helft van de geraspte kaas. Leg de helft van de courgette en de helft van de andijvie daar weer bovenop. Verdeel de helft van de zalm in stukjes over de andijvie.
Maak zo nog een laag, zonder kaas. Dek af met de rest van de lasagnebladen, de ongemengde tomatensaus en de rest van de kaas. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
2 el traditionele olijfolie
400 g koelverse gesneden andijvie
690 g sugo tradizionale tomatensaus in pot
200 g zuivelspread naturel
250 g verse lasagnebladen
175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
125 g warmgerookte zalmstukken
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)