Gegrilde filetlapjes met ovenaardappel en salade
Door de olie en rozemarijn krijgen de aardappelen heel veel smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan met water aan de kook. Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer ze en kook in 15 min. bijna gaar. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet met een vork of pureestamper, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Snijd de uien in parten en leg naast de aardappelen op de bakplaat. Rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Snijd ondertussen de tomaten in parten. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de ijsbergsla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover. Verhit de grillpan. Dep de varkensfiletlapjes droog. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege. Neem de aardappelen en uien uit de oven en verdeel over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Gegrilde filetlapjes met ovenaardappel en salade
Door de olie en rozemarijn krijgen de aardappelen heel veel smaak.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan met water aan de kook. Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer ze en kook in 15 min. bijna gaar. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet met een vork of pureestamper, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Snijd de uien in parten en leg naast de aardappelen op de bakplaat. Rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Snijd ondertussen de tomaten in parten. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de ijsbergsla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover. Verhit de grillpan. Dep de varkensfiletlapjes droog. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege. Neem de aardappelen en uien uit de oven en verdeel over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
2 el traditionele olijfolie
1 tl gedroogde rozemarijn
3 rode uien
4 tomaten
1 komkommer
200 g gesneden ijsbergsla
100 ml honing-mosterddressing
40 g saladepittenmix
440 g varkensfiletlapjes
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan