Cassoulet (Franse stoofschotel) met kip, worst en limabonen
Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze staat zo op tafel, maar is net zo lekker.
Aan de slag
Snijd de kip een paar keer in tot op het bot en bestrooi met peper en zout. Halveer de worstjes in de breedte en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en worst in 5 min. rondom bruin. Voeg de laatste 2 min. de knoflook en ui toe. Voeg de worteltjes met de bonen, tomatenblokjes, wijn en kruiden aan de kip en worst toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Cassoulet (Franse stoofschotel) met kip, worst en limabonen
Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze staat zo op tafel, maar is net zo lekker.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kip een paar keer in tot op het bot en bestrooi met peper en zout. Halveer de worstjes in de breedte en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en worst in 5 min. rondom bruin. Voeg de laatste 2 min. de knoflook en ui toe. Voeg de worteltjes met de bonen, tomatenblokjes, wijn en kruiden aan de kip en worst toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kipdrumsticks
150 g runderchipolata
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
300 g geschrapte worteltjes
800 g limabonen in blik
400 g tomatenblokjes
150 ml witte wijn
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
braadpan