Krieltjessalade met bieten en augurksalsa
Met deze salade krijgen ze ongemerkt veel verschillende groentesoorten binnen.
Aan de slag
Halveer de krieltjes en kook ze 10 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af in een vergiet en spoel lauwwarm onder stromend water.
Snijd ondertussen de bieten in partjes en de worst in stukjes.
Snipper de ui en snijd de augurk in blokjes van een 1⁄2 cm (brunoise). Meng de ui met de augurk, 1 el augurkenvocht en 1 el olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de krieltjes met de bieten, ossenworst en rucola in een schaal en breng op smaak met peper, zout en de rest van de olie. Serveer de salsa erbij.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Krieltjessalade met bieten en augurksalsa
Met deze salade krijgen ze ongemerkt veel verschillende groentesoorten binnen.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes en kook ze 10 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af in een vergiet en spoel lauwwarm onder stromend water.
Snijd ondertussen de bieten in partjes en de worst in stukjes.
Snipper de ui en snijd de augurk in blokjes van een 1⁄2 cm (brunoise). Meng de ui met de augurk, 1 el augurkenvocht en 1 el olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de krieltjes met de bieten, ossenworst en rucola in een schaal en breng op smaak met peper, zout en de rest van de olie. Serveer de salsa erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
500 g gekookte bieten
400 g ossenworst
2 kleine rode uien
12 zoetzure augurken
4 el traditionele olijfolie
150 g rucola