Mueslirepen met havermout en kokos
Vul de broodtrommel met zo'n zelfgebakken tussendoortje. Hartstikke gezond ook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan en neem van het vuur. Splits de eieren; de eidooiers worden niet gebruikt.
Meng de havermout, kokos, rozijnen, cranberry’s, het sesamzaad, amandelschaafsel en zeezout in een grote kom. Voeg de kokosolie, eiwitten, honing en fruitspread toe.
Bekleed het bakblik (of een ovenschaal) met bakpapier. Schep het havermoutmengsel erin, leg een vel bakpapier erop en druk stevig aan. Laat met het bakpapier erop in de oven in ca. 40 min. gaar worden. Verwijder het bakpapier en bak in ca. 10 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen. Snijd in 16 repen.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Mueslirepen met havermout en kokos
Vul de broodtrommel met zo'n zelfgebakken tussendoortje. Hartstikke gezond ook.
null personen
335 kcal
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan en neem van het vuur. Splits de eieren; de eidooiers worden niet gebruikt.
Meng de havermout, kokos, rozijnen, cranberry’s, het sesamzaad, amandelschaafsel en zeezout in een grote kom. Voeg de kokosolie, eiwitten, honing en fruitspread toe.
Bekleed het bakblik (of een ovenschaal) met bakpapier. Schep het havermoutmengsel erin, leg een vel bakpapier erop en druk stevig aan. Laat met het bakpapier erop in de oven in ca. 40 min. gaar worden. Verwijder het bakpapier en bak in ca. 10 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen. Snijd in 16 repen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g Raw Organic kokosolie
5 middelgrote eieren
450 g grove havermoutvlokken
100 g gemalen kokos
75 g blanke rozijnen
75 g verse cranberry's
2 el sesamzaad
55 g amandelschaafsel
1 tl fijn zeezout
125 g vloeibare honing
250 g Zonnatura fruitspread abrikoos
Dit heb je nodig
bakblik (25 x 35 cm)
bakpapier