The Green Happiness' bietenburgers
Vandaag op het menu: een heerlijke vegaburger, gemaakt van bietjes en kikkererwten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de bieten met een grove rasp. Snijd de uien en knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de uien en knoflook ca. 3 min. tot ze glazig worden. Wrijf de ras el hanout eventueel fijn met een vijzel. Voeg de bieten en ras el hanout toe aan de uien en bak nog ca. 6 min. op middelhoog vuur mee.
Laat de kikkererwten uitlekken, doe ik een kom en pureer met een staafmixer. Schep het bietenmengsel door de kikkererwten en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak met natte handen een burger per persoon van het mengsel, druk goed aan en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers 15 min. in het midden van de oven. Draai om en bak nog 15 min.
Snijd ondertussen de komkommer in schuine plakjes en meng de kiemgroente door elkaar. Snijd het brood in een dikke plak van ca. 2,5 cm per persoon. Halveer die plakken in de breedte zodat je 2 sneetjes per persoon hebt.
Besmeer elk sneetje brood met 1 el hummus en verdeel de kiemgroente, burgers en komkommers over de helft van de broodjes en dek af met de rest van de broodjes.
The Green Happiness - bietenburger
Instructievideo - 03:53 min.
The Green Happiness' bietenburgers
Vandaag op het menu: een heerlijke vegaburger, gemaakt van bietjes en kikkererwten.
hoofdgerecht
null personen
459 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de bieten met een grove rasp. Snijd de uien en knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de uien en knoflook ca. 3 min. tot ze glazig worden. Wrijf de ras el hanout eventueel fijn met een vijzel. Voeg de bieten en ras el hanout toe aan de uien en bak nog ca. 6 min. op middelhoog vuur mee.
Laat de kikkererwten uitlekken, doe ik een kom en pureer met een staafmixer. Schep het bietenmengsel door de kikkererwten en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak met natte handen een burger per persoon van het mengsel, druk goed aan en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers 15 min. in het midden van de oven. Draai om en bak nog 15 min.
Snijd ondertussen de komkommer in schuine plakjes en meng de kiemgroente door elkaar. Snijd het brood in een dikke plak van ca. 2,5 cm per persoon. Halveer die plakken in de breedte zodat je 2 sneetjes per persoon hebt.
Besmeer elk sneetje brood met 1 el hummus en verdeel de kiemgroente, burgers en komkommers over de helft van de broodjes en dek af met de rest van de broodjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rauwe rode bieten in pot
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 tl traditionele olijfolie
1 el ras el hanout specerijenmelange
360 g kikkererwten in pot
½ komkommer
1 schaal pittige kiemgroente
½ Liefde & Passie speltbrood
200 g hummus
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
bakpapier