The Green Happiness' bietenburgers
bewaar
bewaar

The Green Happiness' bietenburgers

Vandaag op het menu: een heerlijke vegaburger, gemaakt van bietjes en kikkererwten.

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de bieten met een grove rasp. Snijd de uien en knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de uien en knoflook ca. 3 min. tot ze glazig worden. Wrijf de ras el hanout eventueel fijn met een vijzel. Voeg de bieten en ras el hanout toe aan de uien en bak nog ca. 6 min. op middelhoog vuur mee.

Laat de kikkererwten uitlekken, doe ik een kom en pureer met een staafmixer. Schep het bietenmengsel door de kikkererwten en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Maak met natte handen een burger per persoon van het mengsel, druk goed aan en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers 15 min. in het midden van de oven. Draai om en bak nog 15 min.

Snijd ondertussen de komkommer in schuine plakjes en meng de kiemgroente door elkaar. Snijd het brood in een dikke plak van ca. 2,5 cm per persoon. Halveer die plakken in de breedte zodat je 2 sneetjes per persoon hebt.

Besmeer elk sneetje brood met 1 el hummus en verdeel de kiemgroente, burgers en komkommers over de helft van de broodjes en dek af met de rest van de broodjes.

serveertipLekker met een rijkgevulde salade voor een volledig hoofdgerecht. Of verdubbel de burgers.

The Green Happiness - bietenburger

Instructievideo - 03:53 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

The Green Happiness' bietenburgers

Vandaag op het menu: een heerlijke vegaburger, gemaakt van bietjes en kikkererwten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig